TERUG NAAR OVERZICHT PUBLICATIES

Relatie met een Narcist en omgaan met Narcisme

Hoe je een Relatie met een Narcist Kunt Beƫindigen: Praktische Tips en Inzichten

Een publicatie van: Topfit na Narcisme

Deze week werd ik geïnterviewd door Hendriëlle de Groot, een freelance journalist. Het artikel bleek voor de Metro te zijn en het was een haastklus. Tijdens mijn pauze heb ik het interview gedaan. Er komt veel kijken bij het goed beëindigen van een relatie met een narcist. In dit interview neem ik je mee in wat je kunt doen.

Hoe je een Relatie met een Narcist Kunt Beëindigen: Praktische Tips en Inzichten

Deze week werd ik geïnterviewd door Hendriëlle de Groot, een freelance journalist. Het artikel, geschreven in een haastklus, bleek voor de Metro te zijn. Tijdens mijn pauze hebben we het interview gedaan. In dit blog deel ik enkele essentiële stappen en inzichten voor het goed beëindigen van een relatie met een narcist.

Stap 1: Geen Contact

Probeer zoveel mogelijk geen contact te hebben met de narcist. Laat communicatie, indien mogelijk, via derden verlopen. Als dit niet mogelijk is omdat er kinderen in het spel zijn, houd dan contact via e-mail. Waarom e-mail? Narcisten spelen in op je emoties. Een e-mail kun je even laten liggen, terwijl je via WhatsApp vaak direct reageert. Door je emoties kun je soms heftig reageren, iets waar de narcist handig gebruik van maakt. Het geeft je de tijd om na te denken en je reacties te temperen.

Omgaan met Emotionele Reacties

Het komt helaas regelmatig voor dat een slachtoffer van een narcist ten onrechte het label van een persoonlijkheidsstoornis krijgt. Dit gebeurt doordat je door de manipulatie van de narcist boos, verdrietig en gefrustreerd raakt, waardoor je niet meer goed kunt reguleren. Dit is heel begrijpelijk na alles wat je hebt doorstaan. Narcisten draaien vaak de rollen om, waardoor het lijkt alsof jij het probleem bent. Het is essentieel om te begrijpen dat deze reacties normaal zijn gezien de omstandigheden.

Veiligheid en Juridische Ondersteuning

Zorg ervoor dat je veilig bent en ga zorgvuldig om met je informatie. Neem een mediator of advocaat die ervaring heeft met narcistische persoonlijkheidsstoornissen. Deze professionals begrijpen de dynamiek van een relatie met een narcist en kunnen je beter ondersteunen. Ik heb een stappenplan gemaakt met acties die je kunt ondernemen om je scheiding rustiger te laten verlopen. Wil je deze tips ontvangen en weten welke stappen je het beste kunt zetten, neem dan contact met me op. Ik help je graag.

Herken relatieverslaving

Relatieverslaving kan een rol spelen in relaties met narcisten. Het gevoel dat je niet zonder een relatie kunt, maakt je vatbaar voor manipulatie en misbruik. Dit kan doordat je een gebrek aan zelfvertrouwen hebt en het idee dat je geluk afhankelijk is van een partner. Het kan ook voortkomen omdat je je in je jeugd emotioneel niet hebt kunnen ontwikkelen.

Begrijpen dat je dit patroon hebt, is de eerste stap naar herstel.

Herstel na een narcistische relatie

Ik ben Annick Verboven, vitaliteitscoach, en heb door mijn eigen herstel een Brug-methode ontwikkeld die je helpt volledig te herstellen na een narcistische relatie. Deze methode helpt je je eigenwaarde terug te krijgen en patronen te doorzien op zowel energetische als cognitieve wijze. Vaak zijn je problemen al ontstaan vóór de narcistische relatie, waardoor je geen grenzen kunt stellen en pleasegedrag vertoont. Dit heeft een enorme impact op je zelfvertrouwen, iets waar de narcist gebruik van maakt.

Een nieuw Begin

Laat de pijn die je hebt meegemaakt niet het eindstation zijn. Gebruik deze ervaring als een springplank naar een gezond en gelukkig leven na narcisme. Begrijp dat je waardevol bent en dat je het recht hebt op een leven zonder manipulatie en misbruik. Voor meer informatie en persoonlijke begeleiding, neem contact met me op. Je hoeft deze reis niet alleen te maken. Ik begrijp je situatie en wil je helpen. Samen kunnen we werken aan een toekomst waarin je weer opbloeit en je eigenwaarde herstelt.

Conclusie

Het beëindigen van een relatie met een narcist is een complexe en pijnlijke ervaring. Het is belangrijk om te begrijpen dat je reacties normaal zijn en dat je niet alleen bent. Door geen contact te hebben, je emoties te reguleren, je te laten helpen om aan je herstel te werken, kun je een nieuw begin maken. Je verdient een leven waarin je je veilig, gehoord en gerespecteerd voelt.

Link naar metro nieuws.


Heeft u vragen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Neem vrijblijvend contact op via onderstaand formulier

Via het contact formulier aanvraag gratis consult kunt u contact opnemen met de auteur van de publicatie. Het contact opnemen is gratis en verplicht u tot niets. De specialist zal zelf aangeven vanaf wanneer de kosten gaan lopen en wat deze kosten zijn. Het beste kunt u de met de specialist afgesproken kosten laten vastleggen in een email of een offerte. Volgens de algemene voorwaarden van dit platform houdt onze dienstverlening daar op. Wij zullen je wel vragen het contact met de specialist te waarderen door middel van een e-mail met daarin 3 vragen. Hoe waardeer je het (professionele) contact met de specialist, hoe waardeer je het contact inhoudelijk op het gebied van kennis van zaken, hoe waardeer je de snelheid van handelen / leveren van de specialist. Deze drie scores houden wij bij op de profielpagina van de specialist in een anomiem gemiddeld cijfer / score voor deze specialist zodat anderen er gebruik van kunnen maken. Wij stellen uw feedback dan ook erg op prijs.

Fleximaal.com meer klanten, beter online krachtiger ondernemen.
Studio Lot Interieur
uitgelicht
Studio Lot Interieur

Mijn missie is om de ruimte waarin je woont en werkt om te toveren tot een inspiratievolle plek, omringd door rust, helemaal passend bij jou.

Studio Lot Interieur

Fleximaal.com de ontbrekende schakel voor bedrijven.

Visitors

14.935

Pages served

2.142.452

Retention

10.5 min

Interactions

15.810

Updated 30-05-2024

Waarom fleximaal?

Zichtbaar & Vindbaar in Google

Je eigen website hoger in Google door collectieve SEO.

Snellere lancering nieuws

Dagelijks nieuwe content. Hoger in Google.

Extra marketing kanaal

Maandelijks tienduizenden bezoekers. Hoge retentie. Leads via je content.

Laagdrempelig in contact met je doelgroep

Voeg spelvormen (gamification) toe om drempels te verlagen en het eerste contact makkelijker te maken.

Marketing terwijl je werkt voor je klanten

Marketing automatisering voor MKB.

Marketing speeltuin voor ondernemers en marketeers

Wat werkt en wat werkt niet in je marketing, je test het snel met Fleximaal gesprinte marketing.

Competentie management en verbindingsmakelaar

"On the go" leren door modulair maatwerk.

Sneller schakelen workforce

Sneller schakelen, sneller schalen. Vacatures en detachering.

Leeds en projecten

Gaten in je cashflow? Doe mee aan projecten.